Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Spirit Yoga Day

Heb jij zin om jezelf een dag onder te dompelen in een bubble of love? Je spirit weer te voelen?
Fijne mensen, yoga lessen, meditatie, massage, handpan hangout, spirit sound concert, dansen, ontspannen zijn?
-
Op deze heerlijke dag zijn er 3 verschillende Yogalessen en een Spirit Sound Concert.
Er zijn dagtickets of u kunt voor 1 les of het concert een los ticket kopen.
www.yvonnevruggink.nl/shop
******
YOGA
12:00-13.15 Chi Yin Yoga
14:00-15.15 Spirit Yoga
16:00-17.15 Kundalini Yoga
MEDITATIE
13:00-13.30 Hart Meditatie (Sisca Heeling)
17:30-18:00 Trance Meditatie (Anne Mulder)
INSPIRATION
14.15-14.45 Lezing Licht op Bewustzijn (Alexander Romkes)
FOOD
13:00-17:00 Tasty Bites
17:30-19.00 Diner (inclusief bij dagticket)
SOUND
19:00-20.30 Spirit Sound Concert (feat. Koen Nijhuis)
20.30-21.30 Spirit Dance
RELAX
Handpan Hangout (Koen Nijhuis)
Market & Tasty Bites (Renate Memelink)
Op inschrijving individuele Trance Meditatie Reizen en Massage op vrije gift.
*****
Chi Yin Yoga:
een yin yoga les gericht op rest&release met aanvullend zachte chi kung/tai chi flows.
Spirit Yoga:
een licht dynamische les rondom de chakra's.
Kundalini Yoga:
een ademgerichte les rondom de 10 lichtlichamen.
-
Dagticket met yogalessen en meditaties, inclusief uitgebreid diner, neem je eigen lunch mee. Er is thee en wat lekkers, geen koffie. Tasty bites zijn te koop.
Op inschrijving individuele Trance Meditatie Reizen en Massage op vrije gift.
Handpan hangout en market zijn vrij toegankelijk.
***** Losse yoga-lesticket: € 15,-
Dagticket inclusief diner € 85,-
Spirit Sound Concert ticket incl. Spirit Dance € 20,-
***

Locatie: Sportcentrum Aerofitt Hengelo Gld, Winkelskamp 5, 7255 PZ, gratis parkeren.

Wat kan yoga jou brengen?

Het brengt je in contact met je fysieke lichaam. Yoga activeert je lichaam zoals je spieren, immuunsysteem, hormoonbalans, organen. Je adem is hierbij een essentieel onderdeel om je lichaam in het hier en nu te ervaren. Het helpt je dus om fit, gezond en vitaal te blijven!

''Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent.'' Yoga activeert je fysieke lichaam, maar ook je energielichaam. Zo kan er meer levensenergie stromen. Blokkades van oude emoties, pijn of stress kun je losmaken en transformeren.

Yoga maakt je meer bewust van alles wat in jou te ervaren is. Wat kom je tegen in jezelf? O.a gedachtes, emoties, blokkades, struggles, verlangens, wensen. Door met volledige aandacht in en uit de pose te gaan, train je jezelf om in het hier en nu te blijven en niet mee te gaan in gedachtenstromen. Je aandacht leren focussen vanuit rust.

Yoga is een afwisselende vorm en laat je lichaam in balans komen door inspanning en ontspanning, flexibiliteit versus kracht, inademen en uitademen, buiten en binnen, geven en ontvangen. Tijdens de verschillende asanas zijn er opties voor de beginnende of wat meer ervaren yoga’er. Yoga op een manier die bij jou en jouw lijf past.

Yoga & Spirit Sound Impressies

Een yogaserie van zeven lessen rondom de chakra's. Vanuit verschillende tradities (hatha yoga, kundalini yoga, vinyasa flow) breng ik asanas samen in 1 les. In iedere les gaan we dieper in op het chakra en de bijbehorende levenskwaliteiten, maar de lessen zijn ook afzonderlijk te volgen. Voor mij is adem, vertragen, bewust worden en aanwezig zijn bij wat er te ervaren is in het hier en nu essentieel in yoga. In de houding gaan, aanwezig zijn in de houding en weer uit de houding gaan zijn voor mij even belangrijk. We gaan van denken naar voelen, tevens met het benutten van de adembeweging. Deze les staat in het teken van bewustwording van alles in jou door middel van yoga, adem en het bijbehorende chakra. De les wordt ondersteund door deels live muziek.

Yin Yoga bestaat uit 26 maan-houdingen. Ha-tha yoga betekent, zon en maan yoga, waarbij Yin Yoga de maanhoudingen hanteert. De meeste vormen van yoga in het westen zijn dynamisch en actief, gericht op de musculaire helft, de zonhoudingen en de ‘yang’ weefsels. Yin Yoga geeft de mogelijkheid om op de andere helft van het lichaam te focussen, de diepere en stuggere ‘yin’ weefsels: onze pezen, gewrichten, diepe fasciale netwerken en zelfs onze botten. De diepere lagen van het lichaam voorbij (in-en aanspanning) van de spieren worden aangesproken door 3-5 minuten in de houding te blijven. Deze yoga brengt je overgave, rust, ruimte, diepere verbinding, meditatieve inzichten en tevens souplesse. Ook bij blessures, klachten, gevoeligheid, burn-out, herstel zeer geschikt. Chi Yin Yoga richt zich op het laten stromen van geblokkerde chi met naast de yin yoga tevens Chi Kung/Qi Gong en Tai Chi flows en trauma release.

Een les Kundalini Yoga bestaat uit een vast ritme: 1. Korte openingsmantra of tekst 2. houdingen uit de hatha yoga 3. Een serie van kriyas met deels vuurademhaling 4 .Meditatie 5. Mantra. Kundalini Yoga wordt ook wel de ‘yoga van bewustzijn’ genoemd. Het stromen van de levensenergie staat voorop en minder de (perfecte) fysieke uitvoering. Yoga 'zijn' in plaats van yoga 'doen'. Yoga ervaren in plaats van bezig zijn met de uitkomst of het steeds verder willen komen. Veel houdingen worden ondersteund met krachtig ademwerk.

Meermaals geef ik workshops in de vorm van Chakra Yoga en Yoga Nidra. Tevens is live muziek hierbij een onderdeel. Denk aan klankschalen, fluiten, zang maar ook aan mantra's en medicine songs. Diepe ontspanning en pranayama zijn bij iedere les of workshop een belangrijk aandachtspunt.<br /> Een yogales op aanvraag is ook mogelijk en op maat verzorgd passend bij jou, jouw yogaschool of jouw leven. Alles om je weer gezond, geinspireerd en vitaal te krijgen met yoga.

Op deze dag geeft Sisca Heeling intuïtieve massages en een hartmeditatie. Je wezen laten aanraken, verbinding maken met de god(in) in jou, zowel voor man als vrouw. Haar massages brengen je in een andere staat van zijn, je gaat weer diep voelen.

Anne Mulder is een levenskunstenaar en schrijfster van het boek De kunst van het leven. In de trancereis ga je samen op reis. Op reis naar je ziel. Welke boodschappen zijn er? Ze begeleidt mensen om voorbij de gedachtes te gaan in een trance-staat waar rust, stilte en vrede is en mogelijk inzichten tot je komen.<br />

Alexander deelt deze dag zijn inzichten over 'bewustzijn.' Wat is dat nu eigenlijk? En welke invloed hebben onze gedachtes op onszelf en het zien van de 'werkelijkheid'? Met heldere taal en eenvoudige voorbeelden legt hij uit hoe we ieder moment toegang hebben tot ons bewustzijn. Alexander zal proberen de kracht van je Zelf ten opzichte van het denken in kaart brengen. Hij zal een aantal handvatten geven om er in je dagelijks leven meer grip op te krijgen. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Renate Memelink is een creatieve duizendpoot met tevens haar eigen praktijk De Huidfluisteraar. Op deze dag verkoopt zij gezonde vegan healthy bites, feng shui raamhangers, kettingen, armbanden van halfedelstenen. Ook zijn er chakra kaarsen en edelstenen te koop.

Yoga brengt jou dieper in contact met jouzelf